Gyakran feltett kérdések rovata....

Jelenlegi oldal: Üdvözlés » Gyakran feltett kérdések rovata....

Válaszok,tanácsok a legfontosabb kérdésekre.....mint pl: megrendelés menete,bútorok átvétele, lemondás, csomagolás,ülő-fekvő felületek tipusai,szövetek,színek......stb,
és válasz arra hogy miért pont nálunk vásárolj!

 

"Töltetek"avagy mi az hogy rugós,szivacsos,habos..?


SZIVACSOS:(5cm): 75-80kg-ig/fő
Sima hagyományos szivacs, olcsó, nem olyan tartós, kemény. 

8-AS SZIVACS:(8cm): 85-90kg-ig/fő
Erősebb,tartósabb szivacs, kemény.

ORTOPÉD 12CM HAB :110kg-ig/fő
Lágyabb és kényelmesebb mint a az eddigi szivacsok, mint az 5-és 8-as.Rugalmatlan,de kényelmes!

HULLÁM RUGÓS:-
Kemény, kevésbé rugalmas rugó, fektetve van elhelyezve a termékben, a tetején szivacs van. Közepesen tartós. A sarokülőkhöz alkalmazzák.

RUGÓS:100kg-ig/fő
Bonell rugót jelent, szivaccsal a tetején. Kényelmesen puha, rugalmas, közepesen tartós. A hagyományos franciágyak, és heverők készülnek vele.

 

ERŐSÍTETT BONELL RUGÓS:120kg-ig/fő
Na ez tuti. Minden rugóssor közé kézzel 10cm-es bőrös szivacs van behúzva, a tetején szivacs van ezáltal nem engedi megnyúlni a rugót soha! Nagyon masszív, kemény-tartós rugó. Ez szerintem a franciágyakhoz a legjobb.

ERŐSÍTETT ORTOPÉD BONELL RUGÓS:130kg-ig/fő
Ortopéd matracok rugójával készített kanapéágy vagy franciaágy vagy heverő töltete. Ez jelenleg a legminőségibb, legtartósabb és legkeményebb rugalmas fekvőfelület.A legeslegjobb!!

MINŐSÉGI VASTAGHAB:110kg-ig/fő
Magas minőségű vastag HQ szivacs.Nagyon tartós,viszont kemény.Puhább mint a szivacs,de keményebb a rugónál.

TÁSKARUGÓ:
Full extra! A legtutibb rugó.A sok apró kis rugók egyenként vannak lezsákolva,és külön- külön mozognak,a legpuhább,legjobb érzés egy ülőgarnitúránál. Franciaágyba nem tesznek ilyet, de ortopéd matrac kérhető vele. 


 


A Házhoz szállítás menete


A szállítás nem része a vásárlásnak! DE...
Peti és Gyuri kedvező áron vállalja az összes nálunk vásárolt termék szakszerű és olcsó házhozszállítását körfuvarban 3,5tonnás teherautóval, 60km-es körzetben. Fölötte pedig célfuvarban.(500ft/km)

Nálunk a házhozszállítás kétféle képpen történik:
- csak a kapuig.
- az Ön szobájában.
Áraink a szállítás távolságától, emelettől és a vásárolt termék(ek) típusától,mennyiségétől függnek.
pl:Gödöllőre:8000-12000ft
     Budapestre:10000-22000ft
     Földszint:2000ft
     Emelet:1000-3000/emelet

Pontos összeget a megrendelés felvételekor eladóink kalkulálnak.

Helyére szállítást csak úgy vállalunk, ha van elég hely, és befér kényelmesen a termék/ajtón,folyosón..stb/A szállítók csak addig viszik a terméket, amíg az kényelmesen, sérülés mentesen elfér. Ha netán elméretezted a bútort, az nem az üzlet, és nem a szállító felelőssége. Tehát nem visszük és nem vesszük vissza az általad vásárolt terméket.

 


A megrendelt termékek átvétele


A megvásárolt vagy megrendelt  terméket helyben a raktárunkból tudod elvinni.
Vagy azonnal,vagy egy egyeztetett időpontban.Kérlek hozz magaddal csomagoló,takaró,lefogató anyagot(pl:pokróc,kartonpapír,gumipók,kötöző,stb),és ha nagy,vagy nehéz  dolgokról van szó,egy erős segítséget!


AAA....Miért érdemes nálunk vásárolni?


1.Mert mi nem csak rád sózzuk a cuccot!
2.Kedves,segítőkész,alapos csapattal dolgozunk.
3.Középkategóriás üzlet vagyunk,diszkont árakkal.
4.Nem árulunk olyat,ami csak addig jó,amíg hazaviszed.
5.A bútor nekünk szenvedélyünk,ezért szinte mindent úgy tudunk bemutatni neked,hogy ismerjük őket tetőtől-talpig,minden előnyös és akár előnytelen tulajdonságával együtt,amit megosztunk veled.
6.Ha nem találsz megfelelő méretet,akkor elkészítjük neked.
7.Segítünk,tanácsot adunk.
8.Ha eljössz hozzánk nézelődni,és nem szeretnél vásárolni,mi akkor is nagyon odaadóak vagyunk,és minden felvilágosítást megadunk neked.
....és még sorolhatnám....gyere el,és meglátod!


Áfásak az áraink?


Igen,minden termékünk ára tartalmazza az Általános Forgalmi Adót.


Bútort,Konyhát méretre....


Készítünk bútorokat, tehát ha van elképzelésed, rajzold le, és küldd át emailben, vagy dobd be a boltba, és adunk rá árat.
Komódot,előszobát,gardróbot,szekrénysort, gardróbot,franciaágyat, ágykeretet,
heverőt,virágállványt,tvszekrényt,........stb
Konyhabútor esetén, szükségünk van a  víz és a gáz kiállásra, a beépítendő gépek méretére vagy linkjére, valamint tudnunk kell hol van ablak. Ha esetleg gázcső fut valahol, ahová a konyhát szeretnéd, azt is mérd le kérlek hogy milyen magasságban és hány centire lóg ki a faltól. Végül is csak annyi vonal kell, ahány falon lesz bútor, meg két-három ix/gáz,elektronika,víz/. Több félét fogun k neked számolni, és úgy könnyebb a döntés. Ez nem kerül Neked semmibe!


Csomagolás


A szekrények,komódok,gardróbok,garnitúrák,éjjelik,
számítógépasztalok,tv állványok  egyben vannak (
nem lapraszereltek),és nincsenek csomagolva.
A sarokülők,némely kanapé,franciaágyak,heverők több elemből állnak össze,a szállítás-helyére rakás miatt.
Az étkezőasztalok,konyhai sarokülők,borovi fenyő-antikfenyő bútorok dobozban lapraszerelve kerülnek átadásra.,
Az ágybetéteket csomagolva,vagy vákumban/habos/,vagy egyben/rugós/ kapod.
A székek dobozban vannak.


Hogyan mondhatom le a rendelést?


Megrendelésedet 24 órán belül személyesen vagy emailben módosíthatod / lemondhatod.  24órán túl a megrendelésed feldolgozzuk, továbbítjuk a gyártó felé,  s megkezdődik a gyártástervezés/gyártás. Innentől kezdve szolgáltatást biztosítunk melyet már nem mondhatsz le, és sajnos nem módosíthatsz! Amennyiben ezt mégis megteszed, úgy  a Polgári Törvénykönyv szerint járunk el.

 


Hol tudom megnézni a kárpitokat?


A szöveteket,textil és valódi bőröket általánosan a "Szinek és Szövetek" főmenüben tekintheted meg,de  csak az üzetünkben tudod rendesen megnézni,és megfogni.Mivel minden kárpitos termék TÖBBSZÁZ kárpittal rendelhető,ezért nem gondolom,hogy rendelnél bármit is  ha tennék fel a színmintákhoz kis kockákat a szövetekről.Minden vásárlónk szereti érezni,tapintani azt a felületet,amit használni és nézni fog sok-sok évig.


Kanapé alvásra vagy csak ülni??


......a kihajtós ágyazhatós  nem fogja soká bírni az igénybe vételt, pláne ha van súlyod. Nyaralóba , vagy ha hétvégén jönnek a gyerekek, szuper! Egyébként mindennap nem tesz jót a 10cm-es szivacsnak a hajtogatás.

......a kiemelős (amikor lehajtod a háttámlát a nagy ágyneműtartóra) na az SUPER!!! Már kiemelőmechanikával is lehet kérni, így könnyedséggel nyitható és csukható.
Masszív, vastag, strapabíró,Mi ezt a tipust ajánljuk sűrű használatra.

VALAMINT az előre nyílós kattanós kanapékat, (mint régen volt fa karral, csak most modernizált kivitelben nyomjuk)mert ott nincs hibalehetőség. Magasfekhelyes, marad fejvédője ha kinyitjuk, ágyneműtartósak és nagyon vastag töltettel készülnek.(pl:Apolló, Miami, Taurus, Bella stb)

 


KANAPÉT VAGY ÁGYAT?.


Az ágyat/franciaágy,heverő/azért találták ki,hogy azon töltsük el életünk 1/3-át.Ez már nem most volt,és nem véletlenül.
Aztán jött a praktikus kanapé,amely kis helyet foglal,lehet bővíteni,divatos,mutatós de....nem oly tartós és kényelmes mint az ágy.Kivétel az előre nyíló,kattanós,/régen fakaros/falvédős dögnehéz REKAMIE./még nekünk is megvan,kb:46éves/
Ez a lényeg!Az ágy arra való hogy azon aludjanak,a kanapé arra való hogy azon üljenek.
Vannak olyan kanapéink amik az állandó használatot is bírják"lsd:KANAPÉK -ÁLLANDÓALVÁSRA"de tisztaszívvel az ágyat ajánlom,mert az a legjobb.Szerintem.


 


Kárpitozott terméknél mitől függ a termék ára?


Kárpitozott termékeknél(pl:ágyak,garnitúrák,sarokülők,kanapék),az árképzés alapja a szövet kategóriája,valamint a töltet tipusa.
A legolcsóbb az 1.-es szövet,és van 2-3-4-5.-ös kategóriájú.Ahogy emelkedik a kategória,úgy emelkedik az ár és a minőség  természetesen.
A töltet lehet sok féle,(lsd."töltetek")a szivacsos a legolcsóbb,majd jön a rugós,»erősített töltetek...stb


Konyhabútor helyszínen történő fel és be szerelése...


Amikor konyhabútort rendelsz Tőlünk, akkor az Átalad megadott centiméterekben készítjük el a konyhabútor elemeket. A te általad kiválasztott színek, fogó, munkalap, mosi stb alapján,
a kiállított, megtekinthető termékek példájára!
Amikor elkészülnek az elemek, akkor a két példányos megrendelő lap által, (amelyben részletesen le van írva, és ált.rajzolva amit rendeltél,)átveszed a termékeket. És itt jön a lényeg:
A FEL,ÉS BE szerelés nem része a bútorok megvásárlásának. Sem az, hogy felelősséget vállajuk annak a munkájáért aki neked fel és beszereli a terméket. Sajnos már kétszer előfordult, hogy nem megfelelő szakemberre bízták a bútorok szerelését, és minket próbáltak felelősségre vonni utólag, hogy pl.:ferde a váz, az egyik elem magasabb mint a másik...stb..Megjegyzem, egy 4 oldalból álló bútorlapos felsőt 1db ajtóval nem lehet ferdén készíteni, és a 86cm alsó elemet se lehet 84cm-re csinálni csak külön kérésre. Na itt a fal ferdeségével, és az aljzat hatalmas egyenletlenségével volt a probléma. Ilyenkor a vízimérték sokat segít mielőtt elkezdik a bútorok beállítását!
Mi bútor üzlet vagyunk, készítünk mindenféle egyedi bútordarabot, de hogy mint kerül az a rendeltetési helyére arról nem tudunk gondoskodni. Viszont tudunk ajánlani jó szakembereket!

 


MATRACSZÓTÁR.Bonellrugó...Táskarugó...memory...


Bonell rugórendszer:

A különleges hőkezelésnek köszönhetően a rugózat páratlan rugalmasságot, hosszabb élettartalmat biztosít. Ennek köszönhetően a matrac hosszú évek után sem deformálódik. A tartósságot szolgálja a rugótölcsérek egymáshoz fűzése, valamint az egyedülálló merevítő keret alkalmazása.


Herkules rugórendszer:

Szerezetében hasonló a bonell rugós rendszerhez, de itt kisebb átmérőjű rugók vannak, sűrűbben elhelyezve. A testsúly egyenletesen oszlik el a matrac egész felületén, így egy kemény ortopéd ágy hangulatát kelti. Elsősorban a derékfájdalmat enyhítő, kemény fekvésű ágyat előnyben részesítők számára ideális választás.

Merevítő keret:

A matrac szélén körbefutó különlegesen hőkezelt acélkeret a rugószerkezet merevségét és a tökéletes súlyeloszlást biztosítja.

Táskarugós rendszer:

A kor tudománya által ismert legmagasabb minőségű rugózata. A hagyományos rendszerekhez képest több mint kétszer annyi mennyiségű rugót tartalmaz. A rugótölcsérek egyenként tasakokba vannak belevarrva, a súrlódást és kopást megelőzve egymástól függetlenül tudnak mozogni. Rendkívül rugalmas, alkalmazkodik testünk súlypontjaihoz (pontrugózás), elősegítve gerincoszlopunk természetes tartását.

Légkapszulák:

Biztosítják a természetes levegőcserét, elvezetve az alvás során keletkező párát.
 

Visco elastic:

A matrac két szivacsrétegből épül fel; hideghabból és a visco elasticból. A különleges "emlékező" visco réteg súlyérzékenységének köszönhetően a matrac tökéletesen illeszkedik a test alakjához. Mindenhol egyenletesen elosztva a test teljes súlyát megőrzi a gerinc természetes vonalát, csökkenti a csigolyákra ható nyomást és biztosítja a zavartalan vérkeringést.


Megrendelés menete


Eljössz hozzánk, beleszeretsz valamibe, aminek mondjuk nem tetszik a színe, és más méret fér be, akkor.....
választasz másik színt, írunk egy  megrendelőlapot, amin pontosan minden paraméter le van írva a választott termékről, kérünk tőled foglalót vagy előleget( készpénzben, utalva, vagy bankkártyával rendezve) és 1-6 héten belül/attól függ miről van szó, elkészítjük számodra bútorodat. Ha elkészült, felhívunk, és vagy jössz érte, vagy kiszállítjuk a terméket a megbeszéltek szerint. Ha szállítást kértél, akkor elegendő a helyszínen fizetni.


Miért nem mutatunk be akciós szövettel levarrt terméket?


Mert nem tartjuk tartósnak,és  mi csak jó minőségű kárpitokkal levarrt termékeket állítunk ki üzletünkben.
Persze mindig minden esetben megmutatjuk az akciós szöveteket,és elmondjuk hogy a bútort megkaphatod olcsóbban is,csak neked kell megrendelned,és a jótálásán szerepelni fog,hogy "akciós szövetből"varrva.

 


Miért nincs minden termék beárazva?


Mert fizikai képtelenség, hacsak nem akarunk félre vezetni téged kedves vásárló!
Mert hogy a bútoralapanyagok árai  a napi eurós árfolyamtól függnek! Tehát minden nap lehetne árazni,valamikor lejjebb,valamikor feljebb. Ezt 1400db terméknél képtelenség kivitelezni.
Igen,vannak bútorwebáruházak ahol minden terméknek ára van. De ott van egy "Megrendelés feltételei" nevű menüpont, amely amikor rendelsz automatikusan elfogadásra kerül.
Abban benne foglaltatik,hogy a boltnak jogában áll módosítani az árakat, és ezt neked tudomásul kell venned, ha már rendeltél.(lsd:fórumok)
A kárpitos termékek árai induló ártól vannak feltüntetve.
A bútorlap alapanyagú termékek azok, amelyeknél változó ár van.Ezt telefonon, emailben tudjuk frissen közölni.
Az egyedi termékekre, pedig kalkulálnunk kell árat.


Miért olyan olcsó nálunk a konyhablokk?:


Mert tényleg szinte elkészítési áron adjuk, annak reményében, hogy ugyis kell még hozzá elem. Na az már drágább, mert azon van már haszon.

PL egy blokk konyha 200cm. A blokk áll 6 önálló elemből+mosogató+szifon+munkalap+fogó.
Egy dekor frontos konyha már kapható 150.000ft-ért, egy MDF frontos 214.000ft-ért mindennel együtt. Konyháink színes belsővel és vázzal készülnek, valamint nem lapraszereltek, hanem asztalos készíti őket.
Ha nagy méretű a konyhád, ebből lehet venni két sort, akkor a mosis elem helyett adunk rendes polcos elemet, ha szeretnéd egybe munkalapot, és csak egy pár normál áras elemmel kell kiegészítened.

Jó tanácsként még annyit, hogy ha eldöntötted hogy lecseréled a konyhád, ne csak Tőlünk, hanem egy asztalostól is kérj árajánlatot egyugyanazon rajzra. Mert úgy leszel a legvégén nyugodt.

(Én tudom,mert én is így tettem anno)


Milyen ajtófrontok vannak,


Laminált bútorlap:
pozdorja fóliázva, vagyis durva maradékfa őrlemény.a legolcsóbb.ebből készül minden váz.

Mdf keretléces ajtó:
Bútorlap,amelyre MDF keretlécet lőnek,ezáltal szebb,mutatósabb lesz a külleme.

PVC ajtó:
Bútorlap,extra magas fényű  vagy extra matt fóliával, kb 1mm-es élzárással.

MDF ajtó :
Az MDF ajtó, egy faörlemény, amely tömörítve van, és fóliától, vagy a festéktől lesz színes. A faerezetes ajtó minden esetben fóliás. Amin nincs erezet, az lehet fóliás, vagy a drágább felület,ami festett. 
Ez után jön árban a funérozott felület.

FA ajtó:
Hát a fa az fa. A fát csak frontnak használjuk a konyhabútor és a szekrénysorok elkészítésénél.
Viszont fából készül az összes fenyő bútorunk minden porcikája, tölgy bútorcsaládunk, étkezőink székei, valamint kérhető bükk fából és fenyőből étkező asztal is.

A fát lehet pácoltatni. A fa az  örök,ezért nem is olcsó.

 


Mitől egyedi a bútor?


A bútor attól fogva egyedi,ha csak 1cm-el is eltér a szabványtól.A szabvány bútorok sorozatgyártásban készülnek,azért olcsók!
Minden gépnek és minden aszatlosnak  megvan a folyamatos funkciója,munkamenete.A gépeket nem állítják át egy darab miatt,mert az sok idő,külön számolások,és anyagveszteségek keletkeznének.
De kérhető egyedi nálunk,szinte mindenre,viszont az ára nem szabványár.


Panaszok kezelése,Felügyeleti Szervek


Tájékoztatjuk Kedves Vásárlóinkat hogy  panasz vagy probléma esetén,ha a netán nem jutnánk közös nevezőre,az alábbi intézkedéséket tehetik:

-Vásárlók könyvébe való bejegyzés,amelyre hivatalos formában fogunk válaszolni. 
valamint felügyeleti szervekhez való panaszbejelentés:

-Pest Megyei Békéltető testület
1119.Bp.Etele út 59-61.2.em 240
Tel(061)-269-0703

-Pest Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség
1052.Bp.V.ker.Városház utca 5-7
Tel:(061)-328-0185

-Gödöllő Város Polgármesteri Hivatalának Jegyzője
2100.Gödöllő.Szabadság tér 7.
Tel:06-28-529-100

-Budapesti Békéltető Testület
1016.Bp.Krisztina Krt.99
tel:(061)-488-2131

-Gödöllő Járás-Fogyasztóvédelmi feladatok
2100.Gödöllő.Kotlán Sándor u.3
Tel:06-28-512-440

-Pest Megyei Békéltető Testület
1055.Bp.Kossuth Lajos tér 6-8
Tel:(061)-474-7921

 


Szerelés,Beállítás....


A nálunk vásárolt bútorokat ha igényled, külön díjazás fejében beállíttatjuk,felszereltetjük,összeszereltetjük.
A nálunk vásárolt konyhabútort  szakemberek felszerelik neked ha kéred,de viz-gáz-villany szerelést nem vállalnak.


Ezen szolgáltatásoknak nincs köze a vásárláshoz.Csak megrendelhető opciók.
A termékek általában kész,nem lapraszerelt állapotban kerülnek a vásárlóhoz.
Amennyiben lapraszerelt a termék,arra külön felhívjuk a figyelmet rendeléskor.
Ami szerelést igényel:
-az ajtó nyitó fogantyúkat kell kifelé fordítani,
-az esetleges aljzat egyenletlenséget hézagolással pótolni,
-valamint ez után, az ajtók apró nyitási rendellenességeit a kivető pántok állító csavarjával korrigálni
.

-a sarokülő garnitúrákat összeakasztani vagy összefúrni.
-a franciaágyak fejvégét felhelyezni,felfúrni.
-a konyhabútort felfúrni a falra,beépítendő szerelvényeket beépíteni,bevágni.
-a falra szerelendő bútorokat felszerelni a falra.

 


Textilbőrös termékek tisztítása,ápolása...


-Textilbőrös termékek ápolása,tisztítása:

Kedves vásárlóink, ha textilbőr huzattal készített terméket vásárolt,
csak és kizárólag száraz pamut kendővel vagy az általunk tesztelt Stoffinet márka néven ismert textilbőr ápoló kárpittisztító spray-vel kezelje a terméket. Minden más esetben a jótállás érvényét veszti! Megjegyzem,a textilbőr bevonat nem tartós bevonat,pár év és "kireped".


Z= GDPR ADATVÉDELEM 2018.05.25


Kedves Látogatóink!
 
Az Európai Unió EU/2016/679. számú Általános Adatvédelmi rendeletének (köznyelven GDPR néven is ismert) hatálybalépését követően módosítottuk adatkezelési folyamatainkat és adatkezelési tájékoztatónkat.
 
 
Adatvédelmi tájékoztató
 
1.BEVEZETÉS
A Bútor Guru kft (2193.Galgahévíz. Szabadság utca 74, a továbbiakban, szolgáltató, adatkezelő) mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos nemzeti jogszabályokban, valamint az Európai Unió jogi aktusaiban meghatározott elvárásoknak.
A Bútor Guru Kft (Tulipán Bútorház) adatkezeléseivel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők a www.tulipanbutor.hu címen.
A Bútor Guru Kft fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató bár mikori megváltoztatására. Természetesen az esetleges változásokról kellő időben értesíti közönségét. Amennyiben kérdése lenne jelen közleményünkhöz kapcsolódóan, kérjük, írja meg nekünk,(tulipanbutor@gmail.com) és kollégánk megválaszolja kérdését.
A Bútor Guru Kft. elkötelezett ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását.
A Bútor Guru Kft. a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.
A Bútor Guru Kft. az alábbiakban ismerteti adatkezelési gyakorlatát.
2. A SZEMÉLYES ADATOK KÖRE, AZ ADATKEZELÉS CÉLJA, JOGCÍME ÉS IDŐTARTAMA
A Bútor Guru Kft. tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson, illetve törvényi felhatalmazáson alapulnak. Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az érintettek hozzájárulásukat az adatkezelés bármely szakában visszavonhatják.
Bizonyos esetekben a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, melyről külön értesítjük közönségünket. Felhívjuk a Bútor Guru Kft részére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.
Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal.
2011. évi CXII. törvény - az információs önrendelkezési jogról és az információ szabadságról (Infotv.) Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.)
 
- a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/E rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR)2013. évi V. törvény-a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.); 2000. évi C. törvény - a számvitelről (Számv. tv.);2007. évi CXXXVI. törvény - a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról (Pmt.)2013. évi CCXXXVIL. törvény - a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról.
2.1. TALÁLT TÁRGYAK
Az adatkezelés célja: a Bútor Guru Kft  irodájában talált tárgyak nyilvántartása, a tulajdonos, ill. a találó értesítése.
Az adatkezelés jogalapja: a Ptk. 5:54. §-a.
A kezelt adatok köre: a találás dátuma, időpontja, a találó személye, a talált tárgy megnevezése, átadás esetén az átvevő aláírása.
Az adatkezelés időtartama:
Az adatok törlésre, megsemmisítésre kerülnek a talált tárgy tulajdonos általi átvétele vagy a települési jegyzőnek átadás esetén az átadást követően, értékesítés esetében a találástól számított egy év elteltével.
A TULIPANBUTORHAZ .HU ADATKEZELÉSEI
2.2. A WWW.TULIPANBUTOR.HU SZERVER NAPLÓZÁSA
A TULIPANBUTOR.HU weblap meglátogatásakor a web szerver felhasználói adatokat nem rögzít.
KAPCSOLATFELVÉTEL:
2.3. A BÚTOR GURU KFT ÜGYFÉLLEVELEZÉSE:
Amennyiben megkeresné Társaságunkat, a jelen tájékoztatóban megadott, illetve a honlapon elhelyezett elérhetőségeken léphet kapcsolatba az adatkezelővel.
A BÚTOR GURU KFT minden hozzá beérkezett e-mailt a küldő nevével, e-mail címével, a dátum, időpont adatokkal és más, az üzenetben megadott egyéb személyes adatok együtt az adatközléstől számított legfeljebb EGY év elteltével töröl.
EGYÉB ADATKEZELÉSEK
E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről RENDELÉS felvételekor adunk tájékoztatást. Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésére bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt.
 
 
2
 
 
A Bútor Guru Kft a hatóságok részére - amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét Bútor megjelölte személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.
AZ ADATKEZELŐ ADATAI, ELÉRHETŐSÉGEK :
Név: Bútor Guru Kft
Székhely:2193.Galgahévíz.Szabadság utca 74.
Telephely:2100.Gödöllő.Szőlő utca 7
Cégjegyzékszám:13 09 149649
Adószám:23491197-2-13
Adatvédelmi tisztviselő: Bangó Péter
Telefonszám: +36 20 3333341
 Telefonszám:06 28 422 102
E-mail: tulipanosbobe@gmail.hu
3. ÉRINTETTEK JOGAI, JOGORVOSLATI LEHETŐSÉGEK
Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve a kötelező adatkezelések kivételével -törlését, visszavonását, élhet adathordozási-, és tiltakozási jogával az adat felvételénél jelzett módon, illetve az adatkezelő fenti elérhetőségein.
Tájékoztatáshoz való jog:
A Bútor Guru Kft. megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15-22 és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.
A tájékozódáshoz való jog, írásban a Bevezetésben, illetve a 3. pontban megjelölt elérhetőségeken keresztül gyakorolható. Az érintett részére kérésére – személyazonosságának igazolását követően - szóban is adható tájékoztatás.
Az érintett hozzáféréshez való joga:
Az érintett  jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: 
Az adatkezelés céljai; az érintett személyes adatok kategóriái azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, 
ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket; 
 
 
a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama; a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga; a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; az adatforrásokra vonatkozó információ; az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír,és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár. Személyes adatok harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére történő továbbítása esetén az érintett jogosult arra, hogy tájékoztatást kapjon a továbbításra vonatkozó megfelelő garanciákról.
 
A Bútor Guru Kft az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az érintett rendelkezésére bocsátja. Az érintett kérelmére az információkat a Bútor Guru Kft elektronikus formában szolgáltatja.
Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg a tájékoztatást.
Helyesbítés joga:
Az érintett kérheti a Bútor Guru Kft által kezelt, rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését.
Törléshez való jog:
Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére a Bútor Guru Kft indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:
- személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
- az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását(rendelés), és az adatkezelésnek nincs más jogalapja
- az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
- a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
- a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
- a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.
Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges: a vélemény nyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerint kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából; a népegészség ügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez. 
Az adatkezelés korlátozásához való jog :
Az érintett kérésére a Bútor Guru Kft korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül :
- az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését;
- az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és e helyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
- az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítėséhez vagy védelméhez; vagy
- az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.
Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.
A Bútor Guru Kft az érintettet az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatja.
Adathordozáshoz való jog :
Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.
Tiltakozás joga:
-Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is.
-Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesitéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.
-Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik!
5
 
 
A személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése elleni tiltakozás esetén az adatok e célból nem kezelhetők.
 
Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben , beleértve a profilalkotást:
Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen ideértve a profilalkotást is - alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené. Nem alkalmazható a fenti jogosultság, ha az adatkezelés
- az érintett és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges
- meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely az érintett jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít: vagy
- az érintett kifejezett hozzájárulásán alapul.
 
Eljárási szabályok:
Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet a GDPR 15-22. cikk szerinti kérelem nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatás elektronikus úton kerülnek rendelkezésre bocsátásra, kivéve, ha az érintett másként kéri.
 
1. A SZEMELYES ADATOK TÁROLÁSÁNAK MÓDJA AZ ADATKEZELÉS BIZTONSÁGA
A Bútor Guru Kft számítástechnikai rendszere és más adatmegőrzési helye a  telephelyén és a székhelyén találhatók meg.
A Bútor Guru Kft a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat
a) az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás) b) hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);
c) változatlansága igazolható (adatintegritás)
d) a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.
A Bútor Guru Kft. az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal,
törlés vagy megsemmisítés, valamint a     véletlen megsemmisülés,     sérülés,     továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen,a meghatározott idővallumban. valamint óvja:
a) a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult
b) a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét
c) a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.
A Bútor Guru Kft informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógép vírusok, a számítógépes betörések
és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen. Az üzemeltető a biztonságról szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal gondoskodik.
Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet     kezelni ,a Bútor Guru Kft  az érintettet     az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatja.
 
Adathordozáshoz való jog
„Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa” DE A Bútor Guru Kft nem továbbít adatokat másik adatkezelőnek, kizárólag kapcsolat felvétel,és tájékoztatás  céljából kér adatokat.
Tiltakozás joga:
Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem
 
7
 
 
kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. A személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése elleni tiltakozás esetén az adatok e célból nem kezelhetők, beleértve a profilalkotást. Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen ideértve a profilalkotást is - alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy ott hasonlóképpen jelentős mértékben érintené. Nem alkalmazható a fenti jogosultság, ha az adatkezelés az érintett és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely az érintett jogainak és szabadságainak, valamint     jogos     érdekeinek védelmét     szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít: vagy
- az érintett kifejezett hozzájárulásán alapul
Eljárási szabályok
Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet a GDPR 15-22. cikk szerint kérelem nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatás elektronikus úton kerül megadásra, kivéve, ha az érintett azt másként kéri.
Ha az adatkezelő nem tesz intézkedéseket az érintett kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az érintett panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával. 
Az adatkezelő minden olyan címzettet tájékoztat az általa végzett valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul,
 
 
8
 
 
vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az érintettet kérésére az adatkezelő tájékoztatja e címzettekről.
 
Kártérítés és sérelemdíj:
Minden olyan személy, aki az adatvédelmi rendelet megsértésének eredményeként vagyoni vagy nem vagyoni kárt szenvedett, az elszenvedett kárért az adatkezelőtől vagy az adatfeldolgozótól kártérítésre jogosult. Az adatfeldolgozó csak abban az esetben tartozik felelősséggel az adatkezelés által okozott károkért, ha nem tartotta be a jogszabályban meghatározott, kifejezetten az adatfeldolgozókat terhelő kötelezettségeket, vagy ha az adatkezelő jogszerű utasításait figyelmen kívül hagyta vagy azokkal ellentétesen járt el.
Ha több adatkezelő vagy több adatfeldolgozó vagy mind az adatkezelő mind az adatfeldolgozó érintett ugyanabban az adatkezelésben, és felelősséggel tartozik az adatkezelés által okozott károkért, minden egyes adatkezelő vagy adatfeldolgozó egyetemleges felelősséggel tartozik a teljes kárért.
Az adatkezelő, illetve az adatfeldolgozó mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt előidéző eseményért őt semmilyen módon nem terheli felelősség.
Az adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítési lehetősége:
Amennyiben a Bútor Guru Kft  adatkezelésével kapcsolatban problémája van, forduljon az alábbi Hatósághoz:
 
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C
Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf. 5
Telefon: +36 1 391 1400
Telefax: +36 1 391 1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Honlap: http://www.naih.hu
 
Bírósághoz fordulás joga :
Az érintett a jogainak megsértése estén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.
 
 
 
 
 
 
gdprr
Leírás:
 
Az Európai Unió EU/2016/679. számú Általános Adatvédelmi rendeletének (köznyelven GDPR néven is ismert) hatálybalépését követően módosítottuk adatkezelési folyamatainkat és adatkezelési tájékoztatónkat.
http://tulipanbutor.hu/butor/userfiles/files/Adatvédelmi tájékoztató sajátttt.docx